Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα 561,273 πολίτες για να εκλέξουν τον 8ο πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταξύ του Νίκου Χριστοδουλίδη ο οποίος στον α’ γύρο, στις 5 Φεβρουαρίου, εξασφάλισε ποσοστό 32,04% και 127.309 ψήφους και του Ανδρέα Μαυρογιάννη που έλαβε ποσοστό 29,59% και 117.551 ψήφους.

Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 7 και θα διαρκέσει ως τις 6 το απόγευμα, με διάλειμμα μιας ώρα μεταξύ 12 και μία.

Στην επικράτεια λειτουργούν 1.113 εκλογικά κέντρα και στο εξωτερικό στήθηκαν κάλπες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σουηδία και Λουξεμβούργο και ΗΠΑ.

Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, o/η προεδρεύων/ουσα κάθε εκλογικού κέντρου μπορεί να παρατείνει τις ώρες ψηφοφορίας, αν παραστεί ανάγκη, το αργότερο μέχρι τις 9.00.

Στόχος είναι τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών να ανακοινωθούν ως τις 7.30 απόψε, σύμφωνα με τον  Γενικό Εφόρο Εκλογών αφού στη συνέχεια ακολουθεί άλλη διαδικασία για την έκδοση του τελικού επίσημου αποτελέσματος, ώστε να γίνει η ανακήρυξη.

Ψηφίζουμε ως γνωστό με ταυτότητα ή εκλογικό βιβλιάριο και βάζουμε +, χ ή ν στο ορθογώνιο κάτω από το όνομα του υποψηφίου της προτίμησής μας.

Η τελετή ανακήρυξης του νέου Προέδρου θα πραγματοποιηθεί στο στάδιο «ΤΑΣΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», γύρω στις 10 το βράδυ.

Η χωρητικότητα του σταδίου είναι περιορισμένη και ως εκ τούτου, θα γίνουν διευθετήσεις, ώστε να υπάρχει δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει την εκδήλωση και από γιγαντο-οθόνες, που θα τοποθετηθούν εξωτερικά και περιμετρικά του σταδίου.