Μέρα έντονων συζητήσεων για το ποδόσφαιρο η σημερινή, αφού τον λόφο του Προεδρικού Μεγάρου ανηφόρησαν η ηγεσία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και οι εκπρόσωποι των ομάδων, για να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για την προοπτική επανέναρξης του πρωταθλήματος.

Στη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, που άρχισε στις 11 το πρωί, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και ο Υπουργός Υγείας.

Επίμαχο σημείο της συζήτησης ήταν το Πρωτόκολλο Υγείας που ετοίμασε η ΚΟΠ και το οποίο θα διέπει τη συνέχιση και την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου, καθώς και θέματα οικονομικής φύσης και ενίσχυσης των σωματείων που έχουν πληγεί εξαιτίας της διακοπής.

Διαφοροποιήσεις έχουν εντοπιστεί στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ, σε σχέση με τα προβλεπόμενα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας για τα προστατευτικά μέτρα στις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να τόνισε ότι κανένα κυβερνητικό διάταγμα δεν πρόκειται να αλλάξει για να μπουν θέματα που περιλαμβάνονται στο πρωτόκολλο της ΚΟΠ, σημειώνοντας ότι καλύπτεται η Ομοσπονδία, από τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Κάτι που στην ουσία σημαίνει ότι η ΚΟΠ είναι αυτή που θα κληθεί να αποφασίσει το τι θα γίνει.

Στη σύσκεψη στο Προεδρικό τοποθετήθηκαν οι εκπρόσωποι των Σωματείων, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους επικαλέστηκαν διάφορους προβληματισμούς για την επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Οι πρόεδροι των ομάδων ζήτησαν οικονομική στήριξη από το κράτος για διάφορα θέματα, όπως ολική ή μερική επιχορήγηση των τεστ κορωνοϊού που πρέπει να γίνουν σε παίχτες και προσωπικό, αλλά και εξεύρεση άλλων πηγών εσόδων.

Αύριο έχει οριστεί συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΠ, όπου οι εκπρόσωποι των ομάδων θα αποφασίσουν οριστικά, μάλλον, για το τι μέλλει γενέσθαι.