Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κόλλησε η ανέγερση νέων κτηρίων για τη σχολή Υγείας του ΤΕΠΑΚ στον 2ο πόλο ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, βόρεια του παλιού Νοσοκομείου της Λεμεσού.

Όπως ανέφερε στο  Κανάλι 6 ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΤΕΠΑΚ Καθηγητής Παναγιώτης Θεοδοσίου, εδώ και δυο χρόνια δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλιστούν οι άδειες κατεδάφισης υφιστάμενων υποστατικών από το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο ανήκει ο χώρος.

«Αντιμετωπίσαμε γραφειοκρατικά κωλύματα τα οποία υφίστανται στο δημόσιο τομέα, από μέρους του πρώην Διευθυντή του Υπουργείου ο οποίος παρέπεμπε το Πανεπιστήμιο στα Δημόσια Έργα. Ζητήσαμε από τον Υπουργό να προχωρήσει τις διαδικασίες εξασφάλισης αδειών κατεδάφισης των υφιστάμενων υποστατικών στο χώρο, για να μπορέσουμε να χτίσουμε κι άλλες εγκαταστάσεις, όμως ακόμη αναμένουμε», μας είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρύτανης του ΤΕΠΑΚ .

Στο μεταξύ το ΤΕΠΑΚ έχει ανεγείρει στο χώρο αυτό τριώροφο κτήριο, στο οποίο στεγάζεται το Τμήμα Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου και προχωρά με τις διαδικασίες για επέκταση του με ακόμα 2 ορόφους, για την κατασκευή των οποίων, επίκειται η προκήρυξη διαγωνισμού, όπως μας είπε ο Καθηγητής Θεοδοσίου.