Το Χονγκ Κονγκ πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη κατάσχεση μεθαμφεταμίνης μέχρι σήμερα, αφού εντόπισε ένα φορτίο που έφτασε από το Μεξικό αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων HK (130 εκατομμύρια δολάρια), δήλωσαν οι αρχές το Σάββατο.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι εντόπισαν μια ποσότητα-ρεκόρ 1,8 τόνων υγρής μεθαμφεταμίνης, κρυμμένη σε χαρτοκιβώτια με νερό καρύδας καθ’ οδόν για την Αυστραλία.

“Πιστεύουμε ότι η υγρή μεθαμφεταμίνη, υψηλής καθαρότητας, προήλθε από τη Νότια Αμερική. Συσκευάστηκε εκεί και στάλθηκε μέσω μιας περίπλοκης διαδρομής στο Χονγκ Κονγκ, για να σταλεί στην Αυστραλία”, δήλωσε ο ανώτερος επιθεωρητής Lee Ka-ming, επικεφαλής του γραφείου έρευνας για ναρκωτικά στο τελωνείο του Χονγκ Κονγκ.

Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Το Χονγκ Κονγκ από την αρχή του χρόνου μέχρι τώρα έχει κατασχέσει διπλάσια ποσότητα μεθαμφεταμίνης από ότι όλη την προηγούμενη χρονιά, με σχεδόν 3 τόνους να έχουν κατασχεθεί από τις Αρχές.

Πριν λίγες μέρες, οι Αρχές είχαν κατασχέσει μεθαμφεταμίνη αξίας $5,9 εκ., που ήταν κρυμμένη σε ηλεκτρικούς μετασχηματιστές, και η οποία επίσης κατευθυνόταν προς την Αυστραλία.

Οι Αρχές στο Χονγκ Κονγκ είχαν ειδοποιηθεί μέσω ανταλλαγής πληροφοριών με άλλες Αρχές του εξωτερικού, για την πιθανότητα άφιξης στην πόλη φορτίου μεγάλης ποσότητας υγρής μεθαμφεταμίνης, είπε σε δημοσιογράφους ο τελωνειακός Fong Heung-wing.

“Τα φορτία με νερό καρύδας από το Μεξικό είναι αρκετά σπάνια… η τελευταία φορά ήταν το 2016 και ζύγιζαν μόλις 6 κιλά”, είπε ο Fong, προσθέτοντας ότι το μέγεθος του φορτίου ενέτεινε τις υποψίες τους.