Νέο βίντεο με ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για μία 77χρονη και ένα 13χρονο αγόρι και κρατούνται από την ισλαμική τζιχάντ.

Οι δύο άνθρωποι φαίνονται καλά στην υγεία τους 34 μέρες αφότου έπεσαν στα χέρια της Χαμάς και της ισλαμικής τζιχάντ και σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης φέρονται να επικρίνουν τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι δεν έχει κάνει αρκετά για να αφεθούν ελεύθεροι.

Η ισλαμική τζιχάντ ισχυρίζεται ότι είναι έτοιμη να αφήσει ελεύθερους τους δύο ομήρους για ανθρωπιστικούς και ιατρικύς λόγους όταν όμως υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να το κάνει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ θα αρχίσει να εφαρμόζει τετράωρες παύσεις σε περιοχές της βόρειας Γάζας κάθε μέρα, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Ήδη υπάρχουν αντιδράσεις από την κυβέρνηση του Ισραήλ που απορρίπτει την 4ωρη παύση του πυρός με τον Μπεν Γκβιρ, τον ακροδεξιό υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας να λέει ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο λάθος».

Πηγή: ΕΡΤ