Στην έγκριση της γερμανικής κυβέρνησης για εξαγωγές μεγάλου αριθμού εξοπλισμών σε Ινδία, Κύπρο και Νίγηρα, αναφέρεται ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της δημόσιας τηλεόρασης ARD, το οποίο επικαλείται έγγραφο του Υπουργείου Οικονομίας προς επιλεγμένους Βουλευτές.

Για την Κύπρο, επισημαίνεται ειδικότερα, εγκρίθηκε η εξαγωγή δώδεκα μαχητικών ελικοπτέρων τύπου “H145M”, ενώ η  Ινδία αναμένεται να λάβει τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται για τα Leopard 2 και για άλλα άρματα μάχης.

Ο Νίγηρας έλαβε έγκριση για την εισαγωγή δύο αεροσκαφών τύπου “King Air 360 ER” για την επίβλεψη των συνόρων, καθώς και άλλον εξοπλισμό επίβλεψης, με το δημοσίευμα να σημειώνει ότι η χώρα αυτή τη στιγμή είναι ο στενότερος εταίρος της Γερμανίας στην πολιτικά ασταθή ζώνη του Σαχέλ.

Όπως σημειώνεται, οι εξαγωγές προς την Ινδία ανέρχονται σε 2,2 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για την αξία των εξαγωγών προς τον Νίγηρα και την Κύπρο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι την απόφαση για τις εν λόγω εξαγωγές λαμβάνει το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, που συνεδριάζει μυστικά υπό τον Καγκελάριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ