Δημοσιεύματα της τελευταίας ώρας κάνουν αναφορά για φημολογούμενη μετακίνηση του Ζοέλ Περέιρα της Ομόνοιας στην ΑΕΛ.

Φαίνεται πως η Ομόνοια δεν «καίγεται»  να κρατήσει τον Πορτογάλο αμυντικό στο ρόστερ της, την ίδια ώρα που η ομάδα της Λεμεσού εμφανίζεται να πιστεύει στα όσα μπορεί να προσφέρει ο 23χρονος ποδοσφαιριστής.

Χωρίς να γνωρίζω σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις, θεωρώ δεδομένο ότι όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα στην καριέρα του Περέιρα, η ΑΕΛ είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να κάνει πράξη αυτό που δήλωσε το περασμένο καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, όταν παρουσιαζόταν πριν από έναν περίπου χρόνο από την Ομόνοια, ο Πορτογάλος δήλωνε μεταξύ άλλων πως στόχος του είναι να γίνει το καλύτερο δεξιό μπακ στην Κύπρο (βλέπε φωτογραφία).

Αν τελικά μετακινηθεί στη Λεμεσό για λογαριασμό της ΑΕΛ, εκεί θα βρει έναν προπονητή που είναι λάτρης της σκληρής δουλειάς και που δίνει ευκαιρίες σε όσους πιστεύει ότι τις αξίζουν. Επίσης η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που διαχρονικά στοχεύει στην κατάκτηση τίτλων, ενώ φέτος έχει ανακοινωθεί και η πρόθεση για δημιουργία τριετούς πλάνου. Ένα πλάνο, που μετά από συνεχόμενες ανανεώσεις, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Ακόμα κάτι σημαντικό, η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ έχει ανάγκη από ένα δεξιό οπισθοφύλακα που να μπορεί να ανταπεξέλθει με αξιώσεις τόσο στα αμυντικά του όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα.

Εν ολίγοις, ο Περέιρα θα βρει στην ΑΕΛ όλα όσα χρειάζεται για να κάνει πράξη αυτό που ο ίδιος δήλωσε στο παρελθόν.

Κωνσταντίνος Νικολάου