Ικανοποίηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τις αρμόδιες αρχές της Κύπρου ήταν το γενικό αίσθημα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας μετά την ενημέρωση που είχε για το μείζον ζήτημα που απασχολεί την ανθρωπότητα και την κατάσταση στον τόπο. Η Επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου στις 28 Μαΐου με φυσική παρουσία των μελών της και των προσκεκλημένων, στο Συνεδριακό Κέντρο, ώστε ο Υπουργός Υγείας να ενημερώσει για τη διαδικασία των διενέργειας των τεστ για τον κορωνοϊό.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Κώστας Κωνσταντίνου, σε τηλεδιάσκεψη σήμερα η Επιτροπή ενημερώθηκε από τον Υπουργό Υγείαςγια τις εξελίξεις που έχουν σχέση με την πανδημία, τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάσχεσή της και τα δεδομένα που αφορούν τα νοσοκομεία.
 
Στην ενημέρωση της Επιτροπής συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας Θωμάς Αντωνίου και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αθως Τσινωντίδης, που απάντησαν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής και έδωσαν διευκρινίσεις.
 
Διαπίστωση όλων των συμμετεχόντων στη τηλεδιάσκεψη, ήταν «ότι παρά τα προβλήματα και τις δυσκολίες, πάμε καλά και ότι θέλουμε να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε καλά», είπε ο κ. Κωνσταντίνου.
 
Ερωτηθείς αν η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ενημερώθηκε για νέα χαλάρωση στα περιοριστικά μέτρα ή και την άρση τους, ο Πρόεδρος του σώματος είπε ότι αυτά είναι θέματα που θα καθοριστούν με τους επιδημιολόγους, αλλά «σίγουρα εάν παραμείνουμε κοντά στη μηδενική βάση εντοπισμού νέων προσβολών από τον ιό, θα υπάρξουν περαιτέρω χαλαρώσεις», τονίζοντας ότι «οι όποιες χαλαρώσεις θα αποφασιστούν υπό προϋποθέσεις».
 
Σε ερώτηση εάν επισημάνθηκε κίνδυνος ότι μπορεί να χειροτερέψει, σε σχέση με τώρα, η διασπορά του ιού το φθινόπωρο, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι δεν λέχθηκε κάτι τέτοιο.
 
Σε ό,τι αφορά τη συνεδρία για ενημέρωση της Επιτροπής Υγείας για τη διαδικασία και αξιοπιστία των τεστ, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως αυτή θα γίνει έπειτα από δική του εισήγηση, ώστε, όπως ανέφερε, να διευκρινιστούν τα όσα συζητούνται και οι δικαίως ή αδίκως επικρίσεις δημοσιογράφων και βουλευτών.

Πηγή: ΚΥΠΕ