Η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην Κύπρο δείχνει το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη σταθερότητα στην περιοχή, ανέφερε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έγραψε ότι  είναι χαρά του που καλωσορίζει τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ στην Κύπρο. “Αγαπητέ Μάικ Πομπέο, η επίσκεψή σας, σε μια στιγμή που συντελούνται κρίσιμες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο λόγω των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας, καταδεικνύει εύστοχα το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή μας”, πρόσθεσε.

Σε δική του ανάρτηση στο Twitter, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος αναφέρεται στη συνάντηση που ήταν σε εξέλιξη, στο Προεδρικό Μέγαρο, μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη, του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη και του κ. Πομπέο, όπου όπως αναφέρει, γίνεται ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή αλλά και συζήτηση για την περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεων Κυπριακής Δημοκρατίας-ΗΠΑ.
 
Σύμφωνα εξάλλου με ανάρτηση του Υπουργείου Εξωτερικών στο twitter, ψηλά στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης είναι η βελτίωση των διμερών σχέσεων, οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο που προκαλούνται από τις κλιμακούμενες τουρκικές προκλήσεις, καθώς και τα επόμενα βήματα σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα. Στην ανάρτηση παρουσιάζονται και φωτογραφίες από την υποδοχή του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στον Αμερικανό ομόλογό του, νωρίτερα απόψε στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Ο κ. Πομπέο έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Λευκωσία, λίγο μετά τις 9.00μμ, συνοδευόμενος από την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούντιθ Γκάρμπερ και αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τον υποδέχθηκε στην είσοδο ο κ. Χριστοδουλίδης και συναντήθηκε ακολούθως με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ οι δύο άνδρες φωτογραφήθηκαν στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας φορώντας μάσκες προσώπου.
 
Στη συνάντηση ήταν επίσης παρόντες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος και ο Διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του Προέδρου Κυριάκος Κούρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ