Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στη Λεμεσό το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής στους κόμβους του υπεραστικού και κυρίως σε αυτό της Αγίας Φύλας, παραδέχτηκε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαϊδης, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε πως οι λύσεις στο πρόβλημα θα είναι μακροπρόθεσμες, προβλέπονται από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης και στόχος τους είναι η μείωση της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκίνητου με το οποίο σήμερα διακινείται το 92% των δημοτών.

Πρόσθεσε πως στο ΣΒΑΚ προβλέπονται η ανάπτυξη των δημόσιων μεταφορών με μικρά λεωφορεία στο κέντρο της πόλης, επαρκείς χώροι μετεπιβίβασης σε περιφερειακά σημεία, επέκταση των δικτύων ποδηλατοδρόμων και αποτρεπτικά μέτρα για μείωση της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Ο κ. Νικολαΐδης υπέδειξε πως το σχέδιο προβλέπει τη δαπάνη 43 εκατομμυρίων ευρώ για τη δημιουργία σταθμών μετεπιβίβασης, στα όρια του παρακαμπτηρίου.

Είπε ακόμη ότι η ΕΜΕΛ θα φέρει στη Λεμεσό 35 σύγχρονα ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία για να εξυπηρετούν το κέντρο της πόλης, μέχρι τα Χριστούγεννα και ο Δήμος θα δημιουργήσει σταθμούς μετεπιβιβασης πέραν από τον υφιστάμενο στο τεμάχιο Επαμεινωνδα, στην Φεζίτ Ππασιά και στον εναέριο.

Ο Δήμαρχος ανήγγειλε δε, πως θα κηρυχτεί το κέντρο της πόλης ως χώρος ελεύθερος από Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που εκπέμπουν ρύπους.