Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στον Λίβανο εκτόξευσε δώδεκα ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Λίγη ώρα αργότερα, μια πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ είπε ότι η οργάνωση αυτή εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων. Σύμφωνα με αυτό το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού. Δεν έδωσε όμως περισσότερες διευκρινίσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε απόψε ότι επέφερε ένα «μεγάλο πλήγμα» στην λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ, σε απάντηση για τις εκτοξεύσεις πυραύλων νωρίτερα από τον νότιο Λίβανο.

Ο στρατός έπληξε με την πολεμική αεροπορία και το πυροβολικό «υποδομές και γενικά επιτελεία των μαχητών» της Χεζμπολάχ καθώς και άλλες υποδομές που ανήκουν στο σιιτικό «τρομοκρατικό κίνημα» που στηρίζεται από το Ιράν, όπως αναφερθηκε.

Στο μεταξύ, ο Υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας υπογράμμισε σήμερα ότι ο Λίβανος «δεν χρειάζεται έναν πόλεμο» με το Ισραήλ, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο Λίβανος δεν χρειάζεται έναν πόλεμο, είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε», τόνισε ο Σεμπαστιάν Λεκορνού, ο οποίος επισκέφθηκε τους Γάλλους στρατιώτες της Προσωρινής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών (UNIFIL) στη χώρα αυτή. «Και δεν χρειάζεται να πούμε ότι αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να έχει κλιμακούμενες επιπτώσεις σε όλη την περιοχή», πρόσθεσε.

Ο Λεκορνού είπε ότι, εν μέσω αυτών των εντάσεων, δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να «διακοπεί» η αποστολή της UNIFIL, εκτιμώντας ότι αυτή η ειρηνευτική δύναμη αποτελεί τη «λύση». Εξέφρασε επίσης τη λύπη του επειδή ακούει «από εδώ κι από εκεί» ότι η UNIFIL θα έπρεπε να σταματήσει τις περιπολίες της, χωρίς να διευκρινίσει ποια χώρα εννοούσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters