Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί συγκάλυψης θανατηφόρου τροχαίου που σημειώθηκε στις 2 Σεπτεμβρίου 2012 στη Λεμεσό, αναφέρει η Αστυνομία, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους όποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι φωτογραφίζουν και συγκεκριμένα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα.

Σε ανακοίνωση της, η Αστυνομία υπενθυμίζει ότι τα δημοσιεύματα και οι αναρτήσεις σε ΜΚΔ, αφορούν σε δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του 17χρονος οδηγός μοτοποδηλάτου και τραυματίστηκε συνομήλικος συνεπιβάτης του.

«Κατά τη διερεύνηση του θανατηφόρου δυστυχήματος εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι, αυτοκίνητο το οποίο οδηγείτο από άγνωστη γυναίκα, χωρίς άλλο επιβάτη, και ακολουθούσε το μοτοποδήλατο στο οποίο επέβαιναν οι δύο νεαροί, επιχειρώντας να τους προσπεράσει, εισήλθε μερικώς στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας», προστίθεται.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζει η ανακοίνωση, άλλο όχημα που κινείτο στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας, στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση, έκανε ελιγμό, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το μοτοποδήλατο των νεαρών.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει ότι προέβη σε ευρείας κλίμακας εξετάσεις και αξιολόγησε κάθε διαθέσιμη πληροφορία που είχε τεθεί ενώπιον της, χωρίς ωστόσο να εντοπισθεί το άλλο εμπλεκόμενο όχημα που προσπέρασε τα θύματα.

Σημειώνεται, επίσης, ότι τα πρόσωπα που «φωτογραφίζονται» στις εν λόγω αναρτήσεις, κατά τον ουσιώδη χρόνο, δεν ήταν κάτοχοι μηχανοκινήτων οχημάτων του ιδίου τύπου, μάρκας ή χρώματος με το αναζητούμενο όχημα που εμπλεκόταν στο δυστύχημα.

«Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφορούν συγκάλυψη του δυστυχήματος συνεπεία εμπλοκής σε αυτό συγκεκριμένων προσώπων, δεν ανταποκρίνονται ποσώς στην πραγματικότητα και απορρίπτονται κατηγορηματικά», συμπληρώνει η Αστυνομία.

Τέλος καλεί οποιοδήποτε πρόσωπο γνωρίζει ή κατέχει οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με το εν λόγω δυστύχημα, να επικοινωνήσει με το Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Πηγή: ΚΥΠΕ