Τη βεβαιότητα πως η αλήθεια και ο στόχος για κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας, «με το όποιο προσωπικό κόστος» θα επιτευχθεί, εκφράζει ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐας, σε ανακοίνωση την Κυριακή, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ, σημειώνοντας ότι ευελπιστούν στην ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης.

Στην ανακοίνωση, ο Μητροπολίτης Ησαΐας, αναφέρει ότι, «αφουγκραζόμενοι την ανάγκη όλων να μιλήσουμε, να απαντήσουμε σε συκοφαντίες που διαδίδονται και ερωτήματα που προκύπτουν, συνειδητά επιλέγουμε να μην επηρεάσουμε με δηλώσεις μας, τις προβλεπόμενες εκκλησιαστικές και αστυνομικές διαδικασίες».

Και στις δύο περιπτώσεις, αναφέρεται, «έχουμε προβεί σε καταθέσεις, εκθέτοντας τα όσα έλαβαν χώρα και απαντώντας σε κάθε ερώτηση των ανακριτών».

«Είμαστε βέβαιοι πως η αλήθεια και ο αμετάκλητος στόχος μας για κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας, με το όποιο προσωπικό κόστος θα επιτευχθεί», προστίθεται. Οι Χριστιανοί, σημειώνεται, «δεν πρέπει να συγχύζουν τη βρόμικη ανθρώπινη πτώση και αστοχία με την καθαρή και αμόλυντη Πίστη που μας κληροδότησαν ο Ιησούς Χριστός και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας». «Αυτήν την πίστη και παράδοση υπερασπιζόμαστε και γι’ αυτήν είμαστε έτοιμοι να χύσουμε και την τελευταία ρανίδα αίματος του σώματος και της ψυχής μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ως εκ τούτου, προστίθεται, «ευελπιστούμε στην ταχεία εκδίκαση της υπόθεσης και προτρέπουμε τους πιστούς μας να μείνουν κοντά στην Εκκλησία, προσηλωμένοι στην προσευχή και τη νηστεία».

«Σήμερα, Κυριακή της Τυρινής όπου απόψε θα τελεστή σε όλους τους Ναούς μας ο κατανυχτικός εσπερινός της Συγχωρήσεως, εύχομαι σε όλους ευλογημένη και πνευματικά καρποφόρα Αγία Μεγάλη Τεσσαρακοστή», λέει τέλος, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής.