Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει πως η δωρεάν διάθεση της 1ης συσκευασίας των self-test από τα Φαρμακεία συνεχίζεται και οι πολίτες μπορούν να την παραλάβουν μέχρι και τις 24 Ιανουαρίου 2022, ενώ η διάθεση της 2ης συσκευασίας θα αρχίσει από τις 25 Ιανουαρίου 2022.

Δικαιούχοι είναι όσοι πολίτες έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα με δύο δόσεις για τα διδοσικά εμβόλια και μία δόση για το μονοδοσικό εμβόλιο ή έλαβαν την ενισχυτική/3η δόση εμβολίου και είναι επίσης δικαιούχοι του ΓεΣΥ.
α) Δικαιούχοι του ΓεΣΥ θα παραλαμβάνουν τα self-test, από τα συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ φαρμακεία, με την προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοποίησης.
• Η συσκευασία περιλαμβάνει πέντε self-test και οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία αυτοβούλως να διενεργήσουν την εξέταση, για να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί στον κορωνοϊό SARS-CoV-2.
• Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό, για να τους παραπέμψει για εξέταση PCR στα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας της επαρχίας διαμονής τους.
β) Οι πολίτες που δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, αλλά έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα στην Κύπρο, είτε ολοκλήρωσαν το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα και είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, μπορούν να παραλάβουν τη συσκευασία που θα περιέχει τα πέντε self-test από τα πιο κάτω σημεία:

Λευκωσία
καθημερινά από 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ Παλαιό Νοσοκομείο Λευκωσίας Λεωφόρος Νεχρού, Άγιος Ανδρέας, Τ.Τ. 1102, Λευκωσία
Λεμεσός
καθημερινά από 12μ.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λεμεσού Λεοντίου Α’ 188, Τ.Τ. 3022, Λεμεσός
Λάρνακα
καθημερινά από 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ Κέντρο Μητρότητας, Παλαιό Νοσοκομείο Λάρνακας Λεωφόρος Γρηγόρη Αυξεντίου 40, Λάρνακα, 6021
Πάφος
καθημερινά από 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ Κέντρο Μητρότητας, Γενικό Νοσοκομείο Πάφου Αχέπανς 8026, Τ.Τ.8100, Πάφος
Αμμόχωστος
καθημερινά από 10:30 π.μ μέχρι τις 13:00 μ.μ Κέντρο Μητρότητας, Κέντρο Υγείας Αμμοχώστου Χρίστου Κκέλη 25, Τ.Τ. 5310, Παραλίμνι

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Συντονισμού Ιατρείων Δημόσιας Υγείας στο email: [email protected] στέλνοντας τα στοιχεία ταυτοποίησής τους (όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, αριθμός ταυτότητας, ημερομηνία γέννησης και επαρχία), καθώς και μια φωτογραφία του θετικού τους self-test.
γ) Οδηγίες για τη διενέργεια του τεστ μπορείτε να βρείτε στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://youtu.be/FyP3NDTapUE