Καταγγελίες και ισχυρισμοί που αφορούν Ιατρούς του δημοσίου που απασχολούνται σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, Ιατρούς του ΓεΣΥ που εξετάζουν σε μη συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ νοσηλευτήρια, νοσηλευτήρια που διώχνουν ασθενείς γιατί δεν θα έχουν κέρδος, επαγγελματίες υγείας ή επιχειρηματίες που προτάσσουν το χρήμα σε βάρος των ασθενών,  

Τονίζει δε, πως αναμένει από τα αρμόδια σώματα τα ευρήματά τους το συντομότερο δυνατό. Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επισημαίνει ταυτόχρονα πως θεωρεί ανεπίτρεπτο να στήνονται λαϊκά δικαστήρια στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Τονίζει πως πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν ευθύνεται το Γενικό Σύστημα Υγείας, ούτε η δομή και η φιλοσοφία του, για την απαράδεκτη συμπεριφορά κάποιων και δεν θα πρέπει να πυροβολούμε το Σύστημα, επειδή κάποιοι ενεργούν εκτός του πλαισίου του νόμου.

Ο υπουργός αναφέρει πως δεν παραβλέπει και τα προβλήματα που υπάρχουν στο Γενικό Σύστημα Υγείας και διαβεβαιώνει ότι σε συνεργασία με τον ΟΑΥ, τον ΟΚΥπΥ, την ιατρική κοινότητα μέσω του ΠΙΣ και των επιστημονικών εταιρειών, τους οργανωμένους ασθενείς και όλους τους άλλους εμπλεκόμενους, καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια ώστε να βρεθούν οι απαραίτητες λύσεις.