τελευταία ενημέρωση 09:00

Αρνητικός στον κορωνοϊό είναι τελικά ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης που υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αφού θεωρείτο ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού.

Ο κύριος Αγγελίδης φαίνεται ότι ήρθε σε επαφή με αξιωματικό του ΓΕΕΦ που επιβεβαιώθηκε ότι νοσεί από τον ιό. Την είδηση επιβεβαίωσε το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΑΜ.

Στην Εθνική Φρουρά έχουν επιβεβαιωθεί δύο περιστατικά κορωνοϊού, ενώ δύο στρατόπεδα στην επαρχία Λευκωσίας βρίσκονται σε καραντίνα.

Κλειστό και σήμερα το ΓΝ Πάφου

Στο μεταξύ κλειστό παραμένει και σήμερα το  Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, ενώ η απολύμανση των χώρων του συνεχίζεται, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας ότι έντεκα πρόσωπα αποτελούν επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Όλοι τους είχαν επαφή με τον 65χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και είχε επιβεβαιωθεί ως θετικός στον κορωνοϊό τις προηγούμενες μέρες.

Το Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών και η Μονάδα Αιμοκάθαρσης του νοσοκομείου συνεχίζουν τη λειτουργία τους.

Όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του υπουργείου Υγείας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών και των έντεκα κρουσμάτων και θα προχωρήσει στη λήψη δειγμάτων.

Φοιτητές από Βρετανία

Σε χώρους φιλοξενίας στο Τρόοδος όπου μεταφέρθηκαν με λεωφορείο θα παραμείνουν για 14 μέρες οι φοιτητές που έφτασαν χθες βράδυ στο αεροδρόμιο Πάφου από τη Μ. Βρετανία.

Αρχικά προκλήθηκε ένταση από τους συγγενείς των φοιτητών, όταν δεν τους επετράπη η αποβίβαση από το αεροσκάφος λόγω μη κατοχής των απαιτούμενων πιστοποιητικών υγείας σύμφωνα με τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου, αποφασίστηκε να αποβιβαστούν οι φοιτητές, ενώ, όπως είπε ο υπουργός, θα εξεταστούν τα μέτρα και οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την αεροπορική εταιρεία που επέτρεψε στους φοιτητές να επιβιβαστούν χωρίς τα απαιτούμενα πιστοποιητικά. Αφότου εξεταστεί το ζήτημα από τη Νομική Υπηρεσία, θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Στα 7 τα κρούσματα στα κατεχόμενα

Ακόμη ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκε στα κατεχόμενα, με τον συνολικό αριθμό των νοσούντων να ανέρχεται σε επτά.

Σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα, θετικό στον κορωνοϊό βρέθηκε ένα άτομο από τη Γερμανία που βρισκόταν σε καραντίνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου.

Ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Νίτσα Παύλου