Ψηφοφορία διεξάγει ο κλάδος Υπαλλήλων Τμήματος Δασών για έγκριση της λήψης δυναμικών μέτρων για επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Τμήματος Δασών, η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου το μεσημέρι.
 
Ανακοίνωση του κλάδου αναφέρει ότι αύριο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί. Ο κλάδος αναφέρει ότι οι διαβουλεύσεις που ακολούθησαν την αναστολή της εξαγγελθείσας τρίωρης στάσης εργασίας (18/11/2021) δεν οδήγησαν σε εξελίξεις ή αποφάσεις που να επιλύουν το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Τμήματος Δασών.
 
Η συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Οικονομικών στις 26 Νοεμβρίου απέδειξε για ακόμα μια φορά την «απροθυμία της επίσημης πλευράς» να κατανοήσει τη σοβαρότητα του προβλήματος στην ολότητά του, προστίθεται, και την αναγκαιότητα επίλυσης του, καθώς επίσης και την τάση για επιφανειακή και επικοινωνιακή διαχείριση του θέματος.
 
Στην ίδια ανακοίνωση εξηγείται ότι το αίτημα για επίσπευση της ημερομηνίας διεξαγωγής των προγραμματισμένων για τον Ιανουάριο γραπτών εξετάσεων, προωθήθηκε με τον ορισμό της ημερομηνίας για τις 12 Φεβρουαρίου 2022, ότι το αίτημα για αποπαγοποίηση των 34 θέσεων Δασικού Λειτουργού που είναι κενές ή θα κενωθούν σύντομα, ικανοποιήθηκε με την αποπαγοποίηση 26 θέσεων και ότι το αίτημα για επαναφορά των 27 θέσεων που καταργήθηκαν την περίοδο 2012-2015, δεν ικανοποιήθηκε και ούτε δόθηκε οποιαδήποτε συγκεκριμένη δέσμευση για την ικανοποίηση του.

Πηγή: ΚΥΠΕ