Μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη συνεχίζουν να επιχειρούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά στον Έβρο, δίνοντας μάχη για 15η ημέρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις φλόγες που έχουν κατακάψει τα πάντα στο πέρασμά τους.

Η εικόνα της φωτιάς παρουσιάζει κάποια βελτίωση, καθώς η άπνοια που επικράτησε τις νυχτερινές ώρες ευνόησε το έργο των πυροσβεστών. Στοίχημα, ωστόσο, παραμένουν οι επόμενες ώρες που αναμένεται να ενταθούν οι άνεμοι.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στον Έβρο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν κυρίως μεταξύ των περιοχών Σουφλί, Κορνοφωλιά, Δαδιά, Κοτρωνιά, Σιδηρώ και Γιαννούλη.

Συνολικά οι αρχές αντιμετωπίζουν 81 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 44 νέες δασικές φωτιές.

Συνδρομή στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών παρέχει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας, με δυνάμεις από Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο, Ρουμανία, Τσεχία, Βουλγαρία και Σλοβακία, καθώς και μέσω διακρατικών συμφωνιών η Αλβανία και η Σερβία, ενώ μεγάλος είναι ο αγώνας που δίνουν και οι εθελοντές, την ώρα που τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και κλιμάκια της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

 

πηγή ΚΥΠΕ