Ο Γενικός Εισαγγελέας, από την πρώτη στιγμή των δημοσιοποιήσεων του Al Jazeera, έχει δώσει σαφείς οδηγίες στην Αστυνομία για ενδελεχή διερεύνηση, και συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη στο γραφείο του για τις αναγκαίες κατευθύνσεις και τον καθορισμό των επόμενων βημάτων.

«Τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες από το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Jazeera, προκαλούν αγανάκτηση, θυμό και ανησυχία στους πολίτες», αναφέρει ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, σε ανακοίνωσή του, σε σχέση με όσα έφερε στο φως το δημοσιογραφικό δίκτυο Al Jazeera.

Σημειώνει ότι, «αναγνωρίζοντας τον σοβαρό θεσμικό ρόλο που απορρέει από τις συνταγματικές εξουσίες μου, έχω δώσει από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες στην ηγεσία της Αστυνομίας όπως προβεί στην πλήρη, ενδελεχή και εις βάθος διερεύνηση για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιονδήποτε».

«Πέραν τούτου, συγκάλεσα σήμερα σύσκεψη στο Γραφείο μου, στην παρουσία του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, λειτουργών της Νομικής Υπηρεσίας, του Βοηθού Αρχηγού Επιχειρήσεων και υψηλόβαθμων στελεχών του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος της Αστυνομίας, κατά την οποία δώσαμε τις αναγκαίες κατευθύνσεις και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα», αναφέρει.

Τέλος, διαβεβαιώνει «ότι θα προβώ σε ό,τι άλλο κριθεί υπό τις περιστάσεις ως αναγκαίο, πάντοτε με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Πηγή: ΚΥΠΕ