Με τη στολή ενός αστυνομικού και όπλο βγήκε ανενόχλητος ένας νεαρός άνδρας από αστυνομικό τμήμα στη Νίκαια της Γαλλίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές, έχοντας ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιήθηκε, το βράδυ της περασμένης Κυριακής, ο 22χρονος δράστης μπήκε από την κύρια πύλη στον αστυνομικό σταθμό της Οβάρ, στο κέντρο της Νίκαιας, όπως ανέφερε ο Φρεντερίκ Πιζινί, ο περιφερειακός διευθυντής της υπηρεσίας δημόσιας ασφάλειας της Αλπ-Μαριτίμ.

 
Ο ίδιος ερεύνησε τον χώρο και ξαναβγήκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, φορώντας αστυνομική στολή και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο. Έκλεψε επίσης ένα όπλο –ένα συλλεκτικό ρεβόλβερ– και δύο γεμιστήρες με σφαίρες των 9 χιλιοστών, αυτές που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί.

«Το ρεβόλβερ χρονολογείται από τον 19ο αιώνα», διευκρίνισε ο Πιζινί. «Λειτουργούσε ακόμη, όμως δεν περιείχε σφαίρες. Το είχε συλλέξει η αστυνομία στο πλαίσιο μιας επιχείρησης για την παράδοση όπλων αυτοβούλως από ιδιώτες», είπε.

Ο 22χρονος, που σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο πάσχει από κατάθλιψη, παραδόθηκε την επόμενη ημέρα στην αστυνομία και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 μηνών, εκ των οποίων οι έξι με αναστολή.

Αναμένεται να εκτίσει τους έξι μήνες σε κατ’ οίκον περιορισμό, φορώντας ηλεκτρονικό «βραχιολάκι». Ωστόσο, δεν επέστρεψε ούτε τη στολή, ούτε το αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Την έρευνα της υπόθεσης έχει αναλάβει η Γενική Επιθεώρηση Εθνικής Αστυνομίας (IGPN).

Ο Φρεντερίκ Πιζινί διευκρίνισε ότι στόχος είναι να αποκαλυφθούν τυχόν παραλείψεις και λάθη και να επιβληθούν κυρώσεις στους υπεύθυνους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ