Ο Δήμος Παραλιμνίου κατέχει την πρωτιά στην Κύπρο, όσον αφορά στις βραβευμένες περιοχές νερών κολύμβησης με γαλάζια σημαία για το 2022 αφού βραβεύτηκαν 17 παραλίες του.

Ακολουθεί ο Δήμος της Αγίας Νάπας με 15 και το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Τύχωνα με 7.

Συνολικά 74 περιοχές νερών κολύμβησης και οι μαρίνες Λεμεσού και Αγίας Νάπας βραβεύθηκαν με τη Γαλάζια Σημαία 2022.

Μιλώντας χθες στην παγκύπρια τελετή βράβευσης των παραλιών με τη Γαλάζια Σημαία, που πραγματοποιήθηκε στην μαρίνα Αγίας Νάπας, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής, ανέφερε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μιας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η εξαιρετική ποιότητα των νερών κολύμβησης ενώ  λαμβάνονται υπόψη άλλα 33 κριτήρια αξιολόγησης για τις ακτές και 38 για τις μαρίνες, που πιστοποιούν, ανάμεσα σε άλλα, την ασφάλεια των λουόμενων, την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των επισκεπτών, την καθαριότητα και οργάνωση της ακτής και του παράκτιου χώρου, την προστασία του φυσικού πλούτου και την προώθηση της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Στον Δήμο Παραλιμνίου βραβεύτηκαν με γαλάζια σημαία οι παραλίες Κάππαρη, Σκουταρόσπηλιοι, Αγία Τριάδα, Λούμα, Περνέρα, Ποτάμι, Βρυσί Γ, Βρυσί Β΄, Βρυσί Α΄, Πρωταράς, Βυζακιά, Βρυσούδια, Γλυκύ νερό, Μηνάς, Nissia Garden, Νησσιά και η Βάλη του Χατζηξενή.

Στην Αγία Νάπα βραβεύτηκα οι παραλίες Κόλπος Κόννος, Λιμνάρα, Άμμος του Καμπούρη, Γλυκύ νερό, Πανταχού, Λούκκος του Μάντη, Κατσαρκά, Περνέρα, Βαθειά γωνιά, Νησί, Νησί Μπέι, Λάντα, Μακρόνησσος, Ζιάτζι και Αγία Θέκλα.

Στην Βορόκλινη βραβεύτηκε η παραλία Γιαννάδες ενώ στον Δήμο Λάρνακας οι παραλίες στις Φοινικούδες, στην Καστέλλα και στο Μακένζι.

Στα Περβόλια το Φάρος Village, στο Ζύγι η παραλία στο Λιμανάκι ενώ στο Πεντάκωμο, η Κάλυμνος και η Ακτή του Κυβερνήτη.

Στον Πύργο οι παραλίες Αόρατοι και Παναγιές, η Παραλία της Παρεκκλησιάς ενώ στον Άγιο Τύχωνα οι παραλίες της Αγίας Βαρβάρας, Λούρες, Βούππα, Αφροδίτη, Αρμονία, Ονήσιλος και Καστέλλα.

Στη Γερμασόγεια η παραλία στο Δασούδι, στον Άγιο Αθανάσιο η παραλία Μιάμι ενώ στη Λεμεσό η Ακτή Ολυμπίων Α και Β.

Στην Επισκοπή βραβεύτηκε η παραλία του Κουρίου και η παραλία στο Πισσούρι.

Στην Γεροσκήπου βραβεύτηκε με γαλάζια σημαία η λαϊκή παραλία, η δημοτική παραλία και η Παχύαμμος 2.

Στην Πάφο η παραλία Παχύαμμος, Βρυσούδια Α και Β, Αλυκές, Δημοτικά Μπάνια και παραλία Φάρος.

Στην Λέμπα γαλάζια σημαία πήρε η παραλία Κοτσιάς, στην Πέγεια οι παραλίες στον Κόλπο των Κοραλίων, Λαουρού και Καφίζης ενώ στο Νέο Χωριό οι παραλίες Ξισταρόκαμπος, Χάλαβρο και η Παραλία στο Σούλι.

Στην Πόλη Χρυσοχούς βραβεύτηκε η δημοτική παραλία και το Δασούδι.