Ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, για άναμμα φωτιάς σε φυτείες και εσοδείες και πρόκληση φωτιάς πλησίον Κρατικού Δάσους, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε άντρα ηλικίας 26 ετών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 13 Νοεμβρίου, 2021, γύρω στις 21.30 και κατέκαψε τρία εκτάρια άγριας και δασικής βλάστησης, στην περιοχή του χωριού Πύργος, στη Λεμεσό.
 
Η φωτιά κατασβέστηκε από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από τις εξετάσεις που έγιναν από μέλη της Αστυνομίας, εντοπίστηκαν δίπλα σε δρόμο του χωριού, δύο εστίες πρόκλησης της πυρκαγιάς, σε απόσταση 400 μέτρων περίπου η μια από την άλλη.
 
Στο πλαίσιο των εξετάσεων, εξασφαλίστηκε μαρτυρία για συγκεκριμένο όχημα, το οποίο θεάθηκε να κινείται ύποπτα στην περιοχή που ξέσπασαν οι φωτιές. Μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν το ύποπτο όχημα, γύρω στις 23.00, να οδηγείται στο χωριό και ακολούθησε ανακοπή του.
 
Όπως διαπιστώθηκε, οδηγός του ήταν ο 26χρονος, ενώ σε έρευνα εντοπίστηκε εντός του αυτοκινήτου ένα κουτί με στέρεο πετρέλαιο και ένα κουτί σπίρτα, τα οποία παραλήφθηκαν ως τεκμήρια.
 
Ο 26χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και ανακρινόμενος, παραδέχθηκε την πρόκληση της πυρκαγιάς.
 
Με την ολοκλήρωση των αστυνομικών εξετάσεων, η Αστυνομία προχώρησε στην άμεση καταχώρηση της υπόθεσης για εκδίκαση από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού, το οποίο έκρινε ένοχο τον 26χρονο και σήμερα του επέβαλε ποινή φυλάκισης διάρκειας δύο χρόνων

Πηγή: ΚΥΠΕ