Το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη οριστική απόφαση σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή μαζικών και κοινωνικών εκδηλώσεων, όπως συναυλίες, φεστιβάλ και γάμοι, χωρίς τους περιορισμούς σε αριθμό ατόμων. Συστήνει ακόμη στους διοργανωτές εκδηλώσεων να μην προγραμματίζουν μαζικές εκδηλώσεις από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς το ενδεχόμενο άρσης των μέτρων για τέτοιου είδους συγκεντρώσεις θα εξεταστεί μετά τον Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο σε ανακοίνωσή του, η διοργάνωση εκδηλώσεων με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού ατόμων εμπερικλείουν, στο παρόν στάδιο, εξαιρετικά αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης του ιού στην κοινότητα. Συνεπώς, η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων απαγορεύεται, καθώς είναι αδύνατη η τήρηση των μέτρων υγιεινής και αποστασιοποίησης λόγω του μεγάλου αριθμού ατόμων που συγκεντρώνονται.
 
Καταλήγοντας, το Υπουργείο επισημαίνει πως το γεγονός ότι η Κύπρος διατηρεί θετικούς επιδημιολογικούς δείκτες και η κατάσταση στη χώρα είναι ελεγχόμενη, οφείλεται στο ότι ακολούθησε εξ αρχής τις συστάσεις των αρμόδιων οργανισμών και προχώρησε σε στοχευμένη και αργή άρση των περιοριστικών μέτρων.