Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για 57 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο, την ώρα που εκφράζονται φόβοι περί δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας διευκρίνισε ότι τα 36 από αυτά τα νέα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα Πεκίνο, όπου η εύρεση νέας εστίας μόλυνσης οδήγησε στην επιβολή περιορισμών σε πολλές συνοικίες.

 Από τα κρούσματα, τα 19 ήταν “εισαγόμενα”, ανέφερε το υπουργείο, κατά τον όρο των κινεζικών αρχών όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό στο εξωτερικό φτάνοντας στην κινεζική επικράτεια.

Τα υπόλοιπα δύο κρούσματα εγχώριας μετάδοσης εντοπίστηκαν στην επαρχία Λιαονίνγκ.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 στην Κίνα χθες.

Την ίδια ώρα ξεπέρασαν τα 7,8 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως, με τους θανάτους να ανέρχονται σε 432.475. Ταυτόχρονα, πάνω από 4 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως, ή ποσοστό 51% των συνολικών κρουσμάτων, έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.

Τα ενεργά περιστατικά ανέρχονται σε 3,97 εκατ., εκ των οποίων το 98% παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία και το υπόλοιπο 2% βρίσκεται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

Στην πρώτη θέση με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων είναι οι ΗΠΑ και ακολουθούν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και το Ηνωμένο Βασίλειο.