Έντονες ανησυχίες ότι η χθεσινή πυρκαγιά στον πρώην σκυβαλότοπο στο Βατί θα επανεργοποιήσει τις αναθυμιάσεις, που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκφράζουν οι εμπλεκόμενοι, παρόλο που αυτή τέθηκε υπό έλεγχο σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε στο Κανάλι 6 πως προφανώς θ’ αρχίσει και πάλι να σιγοκαίει κάτω από το έδαφος ο πρώην σκυβαλότοπος, όμως η Υπηρεσία δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο. «Υπάρχουν θέματα επιχειρησιακής ασφαλείας των πυροσβεστών λόγω πιθανής υποχώρησης του εδάφους αλλά και εκρήξεων λόγω συσσώρευσης αερίων», τόνισε ο Κεττής.

Ο Δήμαρχος Κουρίου, Παντελής Γεωργίου, μας τόνισε πως αυτή η εξέλιξη ήταν φυσικό επακόλουθο της αναβλητικότητας που παρατηρείται το θέμα αποκατάστασης του πρώην σκυβαλότοπου στο Βατί.

Υπέδειξε πως για το έργο που έπρεπε να προωθηθεί και να έχει ήδη τελειώσει, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη.

Ο κ. Γεωργίου πρόσθεσε πως θα έχει σύντομα συνάντηση με την Υπουργό Γεωργίας για το θέμα γιατί πρέπει να προωθηθεί το συντομότερο δυνατό. «Αυτή κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει. Αρκετά υπέφεραν οι δημότες μας» κατέληξε ο Δήμαρχος Κουρίου.