Μια πολυκατοικία ύψους 13 ορόφων κατέρρευσε στη Λωρίδα της Γάζας, αφού επλήγη κατά τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς απόψε, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ένοικοι του πολυώροφου κτιρίου, καθώς και όσοι κατοικούσαν γύρω από αυτό, είχαν κληθεί να εκκενώσουν την περιοχή, περίπου μία ώρα πριν από τον βομβαρδισμό.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ είχε προειδοποιήσει ότι θα εκτοξεύσει ρουκέτες εναντίον του Τελ Αβίβ στις 21.00 απόψε, σε αντίποινα για την κατάρρευση ενός 13όροφου κτιρίου στη Γάζα, λίγο νωρίτερα σήμερα.

Ανησυχία Λευκωσίας για την κλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ

Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης στο Ισραήλ και τις ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζει το  Κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε ανάρτηση το ΥΠΕΞ αναφέρει, «βαθύτατη ανησυχία για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας και από το φράγμα πυραύλων που εκτοξεύτηκαν αδιάκριτα από τη #Γάζα εναντίον αμάχων στο #Ισραήλ. Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο και πρέπει να τελειώσει τώρα».

Την ίδια ώρα, προτρέπει αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε προσπάθειες αποκλιμάκωσης.