Την ήττα με 1-0 γνώρισε απόψε η Εθνική μας από την αντίστοιχη ομάδα της Ουγγαρίας στο φιλικό της Βουδαπέστης.

Πολύ καλή και για μεγάλη χρονική διάρκεια η αγωνιστική παρουσία για την ομάδα μας που δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκόραρει απέναντι σε μια ομάδα που σε δέκα ημέρες θα λάβει μέρος στην τελική φάση του EURO.

Οι διεθνείς μας μέχρι και το τελικό σφύριγμα κυνήγησαν το γκολ της ισοφάρισης.

Το αποτέλεσμα καθορίστηκε από γκολ του Σάφαρ στο 37ο λεπτό, σε μια αντεπίθεση των Ούγγρων που μέχρι και εκείνο το λεπτό και λόγω της πολύ καλής οργάνωσης από την ομάδα μας, δεν βρήκαν χώρους για να απειλήσουν την εστία του Μιχαήλ.

Πολύ καλή η παρουσία της ομάδας σε αυτό το διάστημα με την πρώτη χαμένη ευκαιρία να καταγράφεται στο 8ο λεπτό όταν μετά από γύρισμα του Χριστοφή δεν πρόλαβε ο Παπουλής στην καλύτερη επιθετική μας ενέργεια στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά και είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα δέκα λεπτά δύο φορές ο Πίττας και μία ο Αβράαμ με σουτ απείλησαν την εστία των γηπεδούχων.

Στο 85ο λεπτό ο Νεόφυτος Μιχαήλ απέκρουσε πέναλτι του Νίκολιτς και στο διάστημα που απέμεινε προσπάθησαν οι διεθνείς μας για την ισοφάριση, αλλά δυστυχώς δεν άλλαξαν τα δεδομένα.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε την Ουγγαρία να πανηγυρίζει τη φιλική νίκη (1-0) και τον κ. Νίκο Κωστένογλου να βγάζει ιδιαίτερα χρήσιμα συμπεράσματα σε ένα εκτός έδρας δυνατό φιλικό.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής χρησιμοποίησε τους Μιχαήλ, Ψάλτη (72′ Α. Παναγιώτου), Καρώ (λόγω τραυματισμού 77′ Στ. Ανδρέου), Αβραάμ, Ν. Ιωάννου, Κ. Σωτηρίου, Κάστανο (62′ Χαρ. Κυριάκου), Αρτυματά (72′ Γκόγκιτς), Πίττα, Χριστοφή (62′ Μ. Ηλία), Παπουλή (72′ Λοίζου).

Στον πάγκο Παναγή, Παρασκευά, Α. Κατσαντώνης, Ε. Κυπριανού, Κ.Ηλία, Θ. Νικολάου.