Ευρεία σύσκεψη με τους βουλευτές και τους Δημάρχους της Λεμεσού, καθώς και την ηγεσία του ΤΕΠΑΚ έχει συγκαλέσει το ΕΒΕΛ σήμερα στις 5 το απόγευμα στα γραφεία του, για συζήτηση όλων των έργων για την ευρύτερη Λεμεσό που χρήζουν προώθησης.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ, Ανδρέας Τσουλόφτας, η σύσκεψη έχει συγκληθεί προκειμένου να προωθηθούν τα έργα της πόλης, διότι το Επιμελητήριο θεωρεί ότι η Λεμεσός έχει μείνει πίσω, αναφορικά με την υλοποίηση μεγάλων έργων από το κράτος.

Στόχος πρόσθεσε ο κ. Τσουλοφτας είναι ο συντονισμός των φορέων της πόλης για από κοινού διεκδίκηση αυτών που δικαιούται και διεκδικεί.

Στη σύσκεψη θα συζητηθούν το θέμα της δημιουργίας νέου Αρχαιολογικοί Μουσείου στην πόλη, το ΤΕΠΑΚ και η επέκταση του στο 2ο πόλο, ο βόρειος παρακαμπτήριος, το Τεχνολογικό πάρκο στο Πεντάκωμο, καθώς και άλλα κύρια και δευτερεύοντα έργα.

Ειδικά για το Τεχνολογικό πάρκο ο κ. Τσουλοφτας μας είπε ότι τέθηκε σε χθεσινή συνάντηση του ΚΕΒΕ με τον ΠτΔ αφού θεωρείται έργο παγκύπριου ενδιαφέροντος.

Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανήγγειλε ότι το αργότερο σ’ ένα μήνα θα συναντηθούν οι ενδιαφερόμενοι με τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και την ομάδα του, αλλά και τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, προκειμένου να τους υποβάλουν τη δική τους πρόταση πως πιστεύουν ότι θα πρέπει να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο.

Στη συνέχεια θα τεθεί στον ΠτΔ έκθεση από τα 2 μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ώστε να ληφθεί απόφαση για το πώς αυτό θα προχωρήσει.