Την θλίψη του για τις τραγικές συνέπειες της πυρκαγιάς εξέφρασε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα.
 
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε παράλληλα την υποστήριξη του στις προσπάθειες που θα καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία σε επίπεδο ΕΕ για λήψη οικονομικής βοήθειας, για τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με την κ. Παρισινού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας για την αποτελεσματική προσφορά βοήθειας για κατάσβεση της πυρκαγιάς, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών.
 
Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε, επίσης, σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ κατά τη διάρκεια της οποίας εξέφρασε ευχαριστίες για τη σημαντική βοήθεια που προσέφερε το Ισραήλ στην κατάσβεση των πυρκαγιών, κάτι που επιβεβαιώνει το βάθος των σχέσεων μεταξύ των δύο Κυβερνήσεων. 
 
Ο κ. Μπένετ, προστίθεται, εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον κυπριακό λαό και ζήτησε από τον Πρόεδρο να ενημερωθεί αναλυτικά για τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών, αλλά και για τις καταστροφές σε περιουσίες και στο Περιβάλλον.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ συμφώνησαν ότι θα διευθετήσουν συνάντηση στο εγγύς μέλλον.     
 
 Η Κυπριακή Δημοκρατία εκφράζει, επίσης, ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο για την έμπρακτη σημαντική βοήθεια τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, αναφέρει η κ. Παρισινού.
 
Ευχαριστίες απευθύνονται και στον Λίβανο, την Ιορδανία, τη Σερβία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Παλαιστίνη οι οποίες προσφέρθηκαν για να αποστείλουν βοήθεια. Ωστόσο, η ταχεία αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κατέστησε αχρείαστη περαιτέρω βοήθεια, σημειώνεται.
 
Η κ. Παρισινού ανέφερε επίσης ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επικοινώνησε αργά το απόγευμα του Σαββάτου και ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ερσίν Τατάρ, εκφράζοντας την ετοιμότητα του να παράσχει βοήθεια με την αποστολή πτητικών μέσων η οποία τη δεδομένη χρονική στιγμή που προσφέρθηκε δεν ήταν δυνατό να αξιοποιηθεί.
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον κ. Τατάρ και του ανέφερε ότι  η συνδρομή τους θα ζητηθεί εφόσον κριθεί σκόπιμο.