Συνεχίζουν για 15η μέρα τα απεργιακά μέτρα που εξήγγειλαν οι δεσμοφύλακες μέλη της συντεχνίας «Ισότητα» που διαμαρτυρήθηκαν σήμερα έξω από τα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Κλάδου Δεσμοφυλάκων της «Ισότητας» Γιώργος Μαλτέζος κάλεσε τους συναδέλφους του που έλαβαν ψεύτικες υποσχέσεις, κατά την έκφραση του, να ενώσουν την φωνή τους με τους απεργούς.

Αναμένεται ότι οι κινητοποιήσεις της συντεχνίας, η οποία αριθμεί πέραν των 170 μελών από τους συνολικά 350 δεσμοφύλακες των Κεντρικών Φυλακών, θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι οι απεργοί ζητούν αναβάθμιση της μισθολογικής τους κλίμακας, όπως έγινε για χιλιάδες Αστυνομικούς και Νοσηλευτές και στη βάση υποσχέσεων που έλαβαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ζητούν επίσης ειδικό επίδομα επικαλούμενοι τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας του επαγγέλματος τους.

Σημειώνεται ότι οι επαφές της ΠΑΣΥΔΥ και του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν καταλήξει σε αποτέλεσμα. Η παραδοσιακή συντεχνία των δημοσίων υπαλλήλων, που έχει ως μέλη τους μισούς δεσμοφύλακες θέλησε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια στο τραπέζι των συζητήσεων. Δεσμοφύλακες μέλη της ΠΑΣΥΔΥ ωστόσο, πιέζουν για δυναμικότερα μέτρα, καθώς σήμερα εκπνέει το χρονοδιάγραμμα 15 ημερών που είχε δοθεί για διάλογο.