Με παρατεταμένο χειροκρότημα και σε κλίμα συγκίνησης, αποχαιρέτησαν γιατροί και νοσηλευτές του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου τον τελευταίο ασθενή που νοσηλευόταν στον θάλαμο νοσηλείας ατόμων με COVID-19 και πήρε εξιτήριο σήμερα το πρωί. Την ώρα που ο 80χρονος αποθεραπευθείς αναχωρούσε με ασθενοφόρο από το νοσηλευτήριο, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, η Επιστημονική Διευθύντρια, Αμαλία Χατζηγιάννη, και το προσωπικό της πρωινής βάρδιας δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά αλλά και τη συγκίνησή τους, αφού στο δελτίο ασθενών για την επόμενη βάρδια στον θάλαμο νοσηλείας για άτομα με κορωνοϊό, γράφει «ασθενείς: 0».

«Σήμερα αισθανόμαστε όλοι χαρά και συγκίνηση. Παρά τους αρχικούς φόβους, αμφιβολίες και επιφυλάξεις, μέσα από ομαδικότητα, εργατικότητα, συλλογικότητα, καταφέραμε να φέρουμε εις πέρας το δύσκολο έργο που μας ανατέθηκε», είπε η κ. Χατζηγιάννη, μιλώντας εκ μέρους των 120 μελών του προσωπικού που εργάστηκαν στον θάλαμο για τον κορωνοϊό.

Σημείωσε πως δεν μπορεί να κρύψει το άγχος και την αγωνία που την διακατείχαν καθ’ όλη τη διάρκεια, καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά, «ξέραμε πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από το να καταφέρουμε να αντεπεξέλθουμε. Να δείξουμε εμείς, πρώτοι από όλους, κουράγιο, ώστε να το μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους». Και πρόσθεσε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη για το προσωπικό μου και δηλώνω ότι είναι αξιέπαινοι γιατί επέδειξαν ομόνοια, σύμπνοια και ιδιαίτερο ζήλο, στη δύσκολη καθημερινότητα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο τρίμηνο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η επιστημονική διευθύντρια του Νοσοκομείου Αναφοράς είπε πως «40 κλίνες στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα εξακολουθήσουν να βρίσκονται σε ετοιμότητα σε περίπτωση δεύτερου κύματος του ιού, ενδεχόμενο το οποίο όλοι ασφαλώς απεύχονται».

Εκ μέρους του νοσηλευτικού προσωπικού, ο Χρήστος ανέφερε ότι όλοι πέρασαν «100 δύσκολες μέρες, ιδιαίτερα στην αρχή. Δεν είχαμε την εμπειρία, είχαμε τις φοβίες μας, το άγχος, ωστόσο, σιγά σιγά τα ξεπεράσαμε. Αποκτήσαμε την εμπειρία και στο τέλος μπορούμε να πούμε ότι είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα», όπως περιέγραψε. Ανέφερε ακόμα ότι το προσωπικό που εργάστηκε στον θάλαμο που νοσηλεύονταν άτομα με κορωνοϊό, «έβλεπαν τις οικογένειές τους πολύ αραιά, αλλά επειδή ήξεραν τον λόγο οι οικογένειές τους, τους καμάρωναν».

Σημειώνεται ότι, από τις 11 Μαρτίου μέχρι σήμερα, νοσηλεύτηκαν στο Νοσοκομείο Αναφοράς συνολικά 152 ασθενείς με κορωνοϊό, από τους οποίους οι 135 έλαβαν εξιτήριο, 10 μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτήρια, ενώ ένας μικρός αριθμός απεβίωσε. 

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ