Εξιτήριο έλαβαν σήμερα τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς. Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν είναι αρνητικά στον κορωνοϊό. 
 
Μέχρι τις επτά απόψε νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο Αναφοράς 36 ασθενείς, τέσσερις από τους οποίους στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.
 
Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι αύριο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο άλλοι έξι ασθενείς, οι οποίοι θα σταλούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort Rehabilitation, Wellness, Assisted Living στην Τερσεφάνου, στο οποίο το υπουργείο Υγείας κατακύρωσε στις αρχές του μήνα σύμβαση για αγορά υπηρεσιών φιλοξενίας και επιτήρησης από επαγγελματίες υγείας. Στο Κέντρο, το οποίο παρέχει τη δυνατότητα για διαμονή μέχρι 100 ατόμων την ημέρα, θα φιλοξενούνται ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό, που εξέρχονται της νοσηλείας με ήπια ή καθόλου συμπτώματα, για περαιτέρω παρακολούθηση μέχρι την αρνητικοποίησή τους.

Επιπλέον γιατροί στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή ανέλαβε πλήρη καθήκοντα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ένας εντατικολόγος από την Ελλάδα και έτσι ανήλθε στους δύο ο αριθμός των εντατικολόγων στο Νοσοκομείο Αναφοράς.
 
Το Νοσοκομείο θα στελεχωθεί αύριο Δευτέρα με επιπλέον δύο παθολόγους, δύο πνευμονολόγους και έναν καρδιολόγο από τον ιδιωτικό τομέα.
 
Ταυτόχρονα, αναμένεται να ανοίξει και η Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αναφοράς προκειμένου να φιλοξενήσει ασθενείς, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που χρειάζονται νοσηλεία.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στη Γυναικολογική, την Παιδιατρική και την Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει συνολικά 110 κλίνες, συν 10 κλίνες για τους νεφροπαθείς της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι μεταβαίνουν εκεί για αιμοδιάλυση.

Ένα θετικό κρούσματα σε 178 δείγματα στην Αραδίππου

Εν τω μεταξύ, σήμερα εντοπίστηκε στην Αραδίππου ένα θετικό κρούσμα κορωνοϊού από συνολικά 178 δειγματοληψίες, ενώ χθες επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα, τα οποία προήλθαν από τις εξετάσεις 38 δειγμάτων που διενεργήθηκαν την 1η Απριλίου.
 
Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Παρασκευή λήφθηκαν στην Αραδίππου 525 δείγματα. Τα συνολικά αποτελέσματά τους θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.