«Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι υπάρχει παραδεκτή υπόθεση προς εξέταση», έκρινε ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που συνήλθε σήμερα, προκειμένου να συζητήσει για την επεισοδιακή λεκτική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Ανδρέα Θεμιστοκλέους στην κοινοβουλευτική συνεργάτιδα των Οικολόγων, Έφης Ξάνθου.

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους θα ενημερωθεί γραπτώς για τα ευρήματα της Επιτροπής Δεοντολογίας και στη συνέχεια θα κληθεί να καταθέσει τις απόψεις και τη θέση του για το επίμαχο συμβάν εντός επτά ημερών από την ημέρα που θα παραλάβει την επιστολή.

Η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, μετά τη 90λεπτη συνεδρία της Επιτροπής Δεοντολογίας της οποίας προέδρευσε, ανέφερε ότι η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος βάσει διαδικασίας που απορρέει από τον κώδικα δεοντολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι το λεκτικό επεισόδιο μεταξύ Θεμιστοκλέους και Ξάνθου σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής όταν η κα Ξάνθου ζήτησε τον λόγο για να δώσει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με θέμα που είχε εγγράψει ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος υπέδειξε στην κοινοβουλευτική συνεργάτιδα ότι δεν έχει δικαίωμα λόγου στην Επιτροπή και διατύπωσε τη θέση ότι θα έπρεπε να εξέλθει της αίθουσας. Τα αίματα άναψαν όταν ο κ. Θεμιστοκλέους είπε στην Έφη Ξάνθου: «Δαμαί είσαι ένα τίποτα».

Σημειώνεται ότι μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας είναι οι βουλευτές του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης και Ονούφριος Κουλλά, οι βουλευτές του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης και Άριστος Δαμιανού και οι βουλευτές του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και Πανίκος Λεωνίδου.