Δεν αποκλείεται η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων εντός των εορτών σε περίπτωση επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Την ίδια ώρα σύσσωμοι οι επιστήμονες τονίζουν ότι επίκειται σταδιακά η πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης «Όμικρον» στην κοινότητα.

Τις επόμενες ημέρες υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη του Υπουργού Υγείας με μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 978 κρούσματα κορωνοϊού με το ποσοστό θετικότητας έφτασε το 1,05%.

Πληροφορίες που επικαλείται ο «Φιλελεύθερος» αναφέρουν πως ένα πιθανό επόμενο μέτρο που θα μπορούσε να ληφθεί εντός της εορταστικής περιόδου, είναι η μείωση των προσώπων στις συναθροίσεις.

Πρόκειται για ένα μέτρο που εφαρμόστηκε και πέρσι στη διάρκεια των γιορτών, συνεπώς ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο φονικός ιός απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια, όπως την έχει χαράξει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα”.

Σημειώνει ακόμα ότι το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε μέτρα κοινωνικής προστασίας, κοινωνικής ευαισθησίας, κοινωνικής ευθύνης, και δικαιοσύνης με απόλυτο σεβασμό προς τον συνάνθρωπό μας.

Αναφέρθηκε επίσης στους νέους τονίζοντας ότι έκαναν το μεγάλο βήμα, για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά πάνω απ’ όλα τους οικείους τους και το σύνολο της κοινωνίας.

Ανακοινώθηκαν σήμερα και τα αποτελέσματα της Εθνικής Αναφοράς σύμφωνα με τα οποία τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφηκαν 8.045 κρούσματα κορωνοϊού. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων ήταν τα 31 έτη

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο είναι ότι κατά τον τρέχοντα μήνα , ο αριθμός θανάτων έχει αυξηθεί κατά 114% σε σχέση με τον Νοέμβριο.

Πότε θα είναι κλειστά τα εμβολιαστικά κέντρα

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει με σημερινή ανακοίνωση του ότι τα εμβολιαστικά κέντρα θα είναι κλειστά από σήμερα, μέχρι την Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου καθώς επίσης και την πρωτοχρονιά, στις 2 και στις 6 Ιανουαρίου λόγω των εορτών.

Στις 27 και 28 Δεκεμβρίου τα κέντρα walk-in θα εξυπηρετούν μόνο φοιτητές, ενώ παράλληλα θα εξυπηρετούνται και τα ραντεβού.

Επίσης, στις 2, 3 και 4 Ιανουαρίου στα εμβολιαστικά κέντρα θα εξυπηρετούνται και παιδιά ηλικίας 5-11 κατόπιν διευθέτησης ραντεβού.