Θύμα απάτης μέσω διαδικτύου έπεσε 66χρονος από την Λεμεσό με αποτέλεσμα να χάσει 89 χιλιάδες περίπου ευρώ.

Σύμφωνα με τον παραπονούμενο, περί τα τέλη του 2021, έλαβε τηλεφώνημα από γυναίκα από το εξωτερικό, η οποία του παρουσίασε επενδυτικό σχέδιο σε μετοχές, με τον ίδιο να αποστέλλει χρηματικό ποσό των 250 ευρώ προς διαδικτυακή πλατφόρμα που του υποδείχθηκε.

Την περασμένη Τρίτη, ο 66χρονος έλαβε ξανά τηλεφωνική κλήση από το εξωτερικό, όπου άγνωστη γυναίκα του ανέφερε ότι είχε να λαμβάνει κέρδη από την επένδυση του και πως, για να μπορέσει να γίνει μεταφορά των χρημάτων, θα έπρεπε να του δώσει πρόσβαση στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο.

Μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής, ο 66χρονος επέτρεψε στην άγνωστη γυναίκα να έχει πρόσβαση στις ηλεκτρονικές του συσκευές, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί, από δυο τραπεζικούς του λογαριασμούς, το χρηματικό ποσό των 88.930 ευρώ, προς τραπεζικό λογαριασμό στην Ελλάδα.

Όταν αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, ο παραπονούμενος κατήγγειλε την υπόθεση στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Ήδη αστυνομικοί ανακριτές ζήτησαν την βοήθεια της Ιντερπόλ για να μπορέσουν να εντοπίσουν τον κάτοχο του λογαριασμού στον οποίο μεταφέρθηκαν τα χρήματα.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε καμία περίπτωση να ανταποκρίνονται σε τέτοιες κλήσεις και γενικότερα, να μην δίνουν κανένα προσωπικό τους στοιχείο ή πρόσβαση σε ηλεκτρονικές τους συσκευές.