Οι εξαγωγές της Κύπρου συνεχίζουν να αυξάνονται παρόλες τις προκλήσεις του πολέμου και υπάρχουν εξαιρετικές προοπτικές πέρα από τον τομέα των υπηρεσιών και στον τομέα της βιομηχανίας, που η συνεισφορά του στο ΑΕΠ από 7,5 έχει φτάσει στο 8,5% μέσα σε δύο χρόνια, τόνισε στη γενική συνέλευση του ΕΒΕ Λεμεσού η Υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου.

Η κ. Πηλείδου τόνισε πως η λύση στα προβλήματα με την ενέργεια θα προέλθει μέσα από τις επενδύσεις σε πράσινες πρακτικές και φωτοβολταϊκά που αποτελούν εξαιρετικό τρόπο για εξοικονόμηση ενέργειας.

Υπέδειξε πως το Υπουργείο διαθέτει γι’ αυτό τον σκοπό πάνω από 585 εκατομμύρια για την προγραμματική  περίοδο 2020 -2027 και πως έχουν ήδη προκηρυχθεί σχέδια για πάνω από το μισό κονδύλι και το 2022 θα προκηρυχθούν σχέδια που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια.

Η κρατική αναβλητικότητα πλήττει τη Λεμεσό, υπέδειξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ 

Δυσαρέσκεια για την κρατική αναβλητικότητα σε ζωτικής σημασίας θέματα για τη Λεμεσό, όπως τη δημοσίευση του σχεδίου περιοχής του κέντρου που εξακολουθεί να επίκειται παρά τα πάμπολλα διαβήματα εδώ και χρόνια, εξέφρασε από το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΕΒΕΛ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου, Ανδρέας Τσουλόφτας.

Αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία αναθεώρησης του τοπικού σχεδίου Λεμεσού, που θα άρχιζε τέλος του 2021 και τώρα οι ελπίδες είναι να ξεκινήσει τέλος του ’22 και να ολοκληρωθεί το 2025, αλλά και για το ότι δεν έχει γίνει τίποτα σε σχέση με τη δημιουργία νέου αρχαιολογικού μουσείου για τη Λεμεσό αλλά και για την εφαρμογή του ΣΒΑΚ.

Τόνισε πως η θεαματική ανάπτυξη της Λεμεσού είναι αποτέλεσμα του δυναμισμού του ιδιωτικού της τομέα, επισημαίνοντας ότι η πόλη είναι δεύτερη από το τέλος, σε δαπάνες του δημοσίου για αναπτυξιακά έργα.