Στις 2 Ιουλίου του 1984 έγινε στον Λυκαβηττό, στην Αθήνα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών, έγινε μία από ‘κείνες τις σπάνιες συναυλίες που γίνονταν τότε: ο συνθέτης Μιχάλης Τερζής παρουσίασε τη δουλειά που είχε ετοιμάσει μελοποιώντας έντεκα ποιήματα του Κωστή Παλαμά. Το έργο επρόκειτο να κυκλοφορήσει σε δίσκο δύο μήνες μετά, τον Σεπτέμβριο του 1984, 41 χρόνια μετά τον θάνατο του ποιητή και είχε τίτλο «Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε».
Η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελευθερία Αρβανιτάκη και ο Διονύσης Θεοδόσης (πρωτοεμφανιζόμενοι δισκογραφικά οι δυο τους τότε) τραγούδησαν στον δίσκο του Μιχάλη Τερζή τα μελοποιημένα ποιήματα του Κωστή Παλαμά, συμμετέχοντας όλοι σε ένα μουσικό έργο από τα σπάνια.

«Λογαριάζω τα τραγούδια αυτά σαν μια περιπλάνηση μέσα στα χρυσαφένια κύματα μιας θάλασσας από ήχους, φωνές και μύθους καθώς ο παλιός ο κόσμος ανταμώνει με τον καινούργιο σ’ ένα τρελό πανηγύρι από… ταραχές», σημείωνε στον δίσκο ο Μιχάλης Τερζής εκείνο το καλοκαίρι του ’84, και ο στιχουργός και παραγωγός του δίσκου Άκος Δασκαλόπουλος είπε με δυο φράσεις σχεδόν τα πάντα: «Ο Παλαμάς, “ένα δέντρο από χορδή και μουσική“, μας τραγουδάει “Όλη τη μουσική μες στην αγάπη βάλε“. Ο αρχέγονος ρυθμός και η μουσική πανάρχαιος τρόπος συμπεριφοράς».

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη