Στις 20 Ιουλίου του 2023, πέθανε ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, λογοτέχνης και στιχουργός. Και όπως πολύ συχνά και άδικα συμβαίνει, όλοι έχουμε τραγουδήσει τα τραγούδια του, πολλοί λίγοι γνωρίζουν το όνομά του.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης με μητέρα από την Ιθάκη και πατέρα από την Κεφαλονιά, γνώρισε και αγάπησε από μικρός τον Σολωμό, τον Κάλβο, τα σονέτα, την ποίηση, τη λογοτεχνία, τη μουσική παράδοση των Επτανήσων. Τα δύο πρώτα του τραγούδια είχαν την καθοδήγηση και τη μουσική του Σταύρου Κουγιουμτζή. Είχαν και τις φωνές του Γιώργου Νταλάρα και της Χαρούλας Αλεξίου.

Έκτοτε, οι στίχοι του Μιχάλη Μπουρμπούλη συμπορεύτηκαν με τη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Βαγγέλη Παπαθανασίου, του Γιάννη Σπανού, του Δημήτρη Λάγιου, του Ηλία Ανδριόπουλου, του Γιώργου Χατζηνάσιου, του Λίνου Κόκοτου, του Στάμου Σέμση. Τον τραγούδησαν η Σωτηρία Μπέλλου, η Βίκυ Μοσχολιού, η Μαρία Φαραντούρη, ο Δημήτρης Μητροπάνος, η Άλκιστις Πρωτοψάλτη, η Μαρινέλλα, η Μελίνα Κανά, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, πάντα αθόρυβα και πάντα με ταλέντο, μας έδωσε τραγούδια σπάνια, τραγούδια από ‘κείνα που μένουν.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη