Στις 29 Ιουλίου του 1900, στην Κεφαλονιά, εκδίδεται μια εφημερίδα που από το πρώτο της κιόλας φύλλο θα προκαλέσει την οργή των αρχών. Η κυκλοφορία της εφημερίδας θα απαγορευθεί και ο εκδότης της θα συλληφθεί. Ο τίτλος της εφημερίδας είναι «Ανάστασις» και ο άνθρωπος που οδηγήθηκε σε δίκη για αυτά που έγραφε ακούει στο όνομα Μαρίνος Αντύπας.

Φοιτητής ακόμα θα πολεμήσει εθελοντικά στην Επανάσταση της Κρήτης το 1896, θα καταγγείλει στην Αθήνα το παλάτι για προδοσία στον ελληνοτουρκικό πόλεμο, θα φυλακιστεί, θα ιδρύσει στο Αργοστόλι σοσιαλιστική ομάδα. Το 1906, ο Μαρίνος Αντύπας θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Στο πρόγραμμά του, εκείνα τα χρόνια, θα μιλήσει για πάταξη της διαφθοράς, για κατάργηση του ρουσφετιού, για φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου, θα μιλήσει για ταμεία συντάξεων και για διανομή ακαλλιέργητων εδαφών που κατείχαν το κράτος, τα μοναστήρια, οι τσιφλικάδες.

Για τα επόμενα επτά χρόνια ο Μαρίνος Αντύπας θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα των αγροτών και για τη δίκαιη διανομή της γης. Θα δολοφονηθεί για τις ιδέες και τη δράση του από τους τσιφλικάδες. Πισώπλατα. Ήταν 35 χρονών.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη