*Πληροφορίες Φωτογραφίας: Ο δημοσιογράφος, τότε, της «Αθηναϊκής» Γιώργος Κουτλίδης (υπέγραφε σαν Γιώργος Σειρηνός), που κάλυπτε την πορεία, μεταφέρει στα χέρια του τον τραυματισμένο Σωτήρη Πέτρουλα.

Στις 21 Ιουλίου του 1965, το βράδυ, στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται άλλη μία μεγάλη διαδήλωση. Οι φοιτητές, που για μέρες είναι στους δρόμους και συγκρούονται με την αστυνομία, διαμαρτύρονται για τις παρεμβάσεις του παλατιού και του τότε βασιλιά Κωνσταντίνου στα πολιτικά πράγματα, παρεμβάσεις που έμειναν στην Ιστορία ως βασιλικό πραξικόπημα, Ιουλιανά ή Αποστασία, οδηγώντας δύο χρόνια αργότερα στο πραξικόπημα της 21ης Απριλίου. Και στα δεινά που έφερε.

Στις 21 Ιουλίου του 1965, σε εκείνο το μεγάλο συλλαλητήριο των φοιτητών, σκοτώθηκε ο 23χρονος Σωτήρης Πέτρουλας, άλλοι λένε από δακρυγόνο που εκτόξευσε εξ επαφής αστυνομικός, άλλοι από χτυπήματα με γκλομπ. Ο Σωτήρης Πέτρουλας χτυπήθηκε στο κεφάλι. Υπάρχουν φωτογραφίες που τον δείχνουν αιμόφυρτο να σφαδάζει. Από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 3 τα χαράματα, όταν δηλώνεται επίσημα ο θάνατός του, κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται. Το επίσημο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρει ότι πέθανε από ασφυξία, λόγω εισπνοής δακρυγόνου. Η μεταγενέστερη ιατροδικαστική εξέταση από γιατρούς της οικογένειας έδειξε ότι ο Σωτήρης Πέτρουλας στραγγαλίστηκε.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη