Τον Μάιο του 1958, ο Δημήτρης Χορν εμφανίστηκε στους κινηματογράφους της Αθήνας παραμιλώντας: 1.101.101,10 φώναζε και έβλεπε παντού γύρω του το εφιαλτικό νούμερο.

Ο Κλέων, ένας έντιμος ταμίας της εμποροπιστωτικής τραπέζης ανακαλύπτει ένα ταμειακό πλεόνασμα πλέον του ενός εκατομμυρίου. Ο Δημήτηρς Χορν είναι ο Κλέων της ταινίας του Γιώργου Τζαβέλλα «Μια ζωή την έχουμε», η οποία έκανε πρεμιέρα στις 8 Μαΐου του 1958. Ο φτωχός και δειλός ταμίας της τράπεζας, πάντα τυπικός μέχρι τελευταίας δεκάρας, πάντα έντιμος μέχρι… βλακείας, επιχειρεί να ενημερώσει τον διευθυντή του για το πλεόνασμα, εκείνος όμως δεν τον ακούει βρίζοντάς τον ηλίθιο και βλάκα, γιατί έτσι τον θεωρεί…

Ο Κλέων, έντιμος και σπουδαγμένος, είναι ο ήρωας που φτιάχνει ο Γιώργος Τζαβέλλας στο καλοδουλεμένο του σενάριο. Χρόνια ζει με την ανεκπλήρωτη επιθυμία του άδολου έρωτα μιας ζωής πέρα από τη μιζέρια, κυρίως όμως πέρα από την κοροϊδία και την περιφρόνηση εκείνων που παρ’ ό,τι απέκτησαν λεφτά εξαπατώντας, απολαμβάνουν όλα τα ωραία της ζωής… Ενώ εκείνος, παρ’ ό,τι έντιμος, πάντα απένταρος, πάντα στερημένος, πάντα μακριά από το όνειρο, κι ας διψάει για ζωή.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη