Πληροφορίες Φωτογραφίας: Από τον δίσκο «Άδεια θρανία», του Μάριου Μελετίου και του Ανδρέα Παστελλά. Ο δίσκος είναι πνευματική ιδιοκτησία του ΡΙΚ.

Στις 19 Οκτωβρίου του 1993, μια σπάνια φωνή σιώπησε για πάντα, πολύ νωρίς και άδικα. Ο Διονύσης Θεοδόσης πέθανε μόλις στα 35 του χρόνια.

Γεννημένος τον Ιούνιο του 1958, στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο Διονύσης Θεοδόσης στα 15 του χρόνια κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό τραγουδιού στη γενέτειρά του. Αφού βρέθηκε πρώτα στο Άμστερνταμ και μετά στη Ρώμη για να σπουδάζει Ιατρική, κατάλαβε ότι αυτό που του αρέσει πραγματικά είναι το τραγούδι. Επέστρεψε στην Ελλάδα, και αφού διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης το 1981, ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και θεατρικές σπουδές στη Σχολή του Πέλου Κατσέλη και στο Εθνικό Θέατρο.

Η συνέχεια για τον Διονύση Θεοδόση ήταν καταιγιστική: Συνεργάστηκε με τον Γιάννη Σπανό, τον Μιχάλη Τερζή, τον Γιώργο Χατζηνάσιο, τον Χρήστο Νικολόπουλο, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Μάριο Τόκα. Βρέθηκε να τραγουδάει δίπλα στην Άλκηστη Πρωτοψάλτη, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιάννη Πάριο, τη Χαρούλα Αλεξίου, τον Γιώργο Νταλάρα.

Ο Διονύσης Θεοδόσης, στα 35 χρόνια που πρόλαβε να περπατήσει δίπλα μας, άφησε το δικό του αχνό μα πραγματικά σπάνιο χνάρι. Γι’ αυτό τον θυμηθήκαμε σήμερα.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη