Στις 8 Αυγούστου του 2017 η Αρλέτα έφυγε απ’ αυτόν τον κόσμο. Και παρ’ ό,τι η φωνή της θα είναι για πάντα εδώ, μας λείπει.

Η Αρλέτα βρέθηκε στο τραγούδι το 1966, στα 21 της χρόνια. Ο Γιώργος Παπαστεφάνου την άκουσε τυχαία να τραγουδάει σε μια παρέα στην Ύδρα και της πρότεινε να συναντήσει τον Αλέκο Πατσιφά στην εταιρεία Λύρα. Έτσι η Αρλέτα γνώρισε τον Νότη Μαυρουδή και τον Γιάννη Σπανό, έτσι τραγούδησε τον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη. Αργότερα με την Μαριανίνα Κριεζή και τον Λάκη Παπαδόπουλο έβαλε τη σφραγίδα της σε μιαν ολόκληρη εποχή, άφησε όμως και το χνάρι της με τα δικά της τραγούδια.

«Η Αρλέτα είχε επιλέξει το κοινό της και ο κόσμος αυτός την λάτρεψε. Έδειχνε να μην είναι εύκολη, απλώς ήταν σοβαρή και απαιτητική. Δεν ακολούθησε τα τσαλίμια της καριέρας, δεν κολάκεψε κανέναν, δεν κατέβηκε εκείνη τα σκαλιά. Ανέβασε τους ακροατές της προς το μέρος της», έγραψε ο Γιώργος Παπαστεφάνου.

Η Αρλέτα «Κάπου ανατολικά της Εδέμ», με την κιθάρα και την ψιθυριστή φωνή της θα είναι πάντα η νιότη, η αγάπη, τα όνειρα. Θα είναι η γάτα μας η Σερενάτα, το τσάι μας το γιασεμί, ο παλιός μας φίλος Λάκης, τα ήσυχα βράδια της ζωής μας. Η Αρλέτα θα είναι πάντα εκείνο το πολύτιμο «τραγούδι της δραχμής»…

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη