Στις 23 Νοεμβρίου του 1949, στην Κοκκινίτσα της Ηπείρου, γεννήθηκε ένας ποιητής που μεγάλωσε στην αγαπημένη του Πάργα και σε όλη του τη ζωή έγραφε τραγούδια. Και ήταν κεφάλι αγύριστο…Το πείσμα του το πλήρωσε από πολύ νωρίς πολύ ακριβά: για τον αντιδικτατορικό του αγώνα συνελήφθη από τους χουντικούς και για πέντε μήνες βασανίστηκε ανελέητα. Όταν βγήκε από το ΕΑΤ-ΕΣΑ ήταν σακατεμένος. Έκτοτε, έζησε όλη του τη ζωή με φρικτούς πόνους, με κινητικές δυσκολίες και, αργότερα, με ένα αυτοάνοσο που τον καθήλωσε στο κρεβάτι.

Ο Άλκης Αλκαίος: που με τους στίχους του έδωσε φωνή στη Μαρία Δημητριάδη, στον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, στον Δημήτρη Μητροπάνο, στον Μανώλη Μητσιά, στον Γιώργο Νταλάρα, στη Χαρούλα Αλεξίου.
Ο Άλκης Αλκαίος: που με τους στίχους του έδωσε νότες στον Θάνο Μικρούτσικο, στον Μάριο Τόκα, στον Νότη Μαυρουδή, στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, στον Δημήτρη Παπαδημητρίου, στον Παντελή Θαλασσινό, στον Μίλτο Πασχαλίδη, στον Χρήστο Θηβαίο, στον Χάρη και τον Πάνο Κατσιμίχα, στον Σωκράτη Μάλαμα.
Ο Άλκης Αλκαίος: που με τους στίχους του έδωσε σε όλους μας τις λέξεις για να μπορούμε να λέμε αυτά που φοβόμαστε, αυτά που ντρεπόμαστε, αυτά που μας πονάνε, αυτά αγαπάμε.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη