Στις 7 Απριλίου του 2000 η ζωή του όλη έφτασε στο τέλος της. Ο Άκης Πάνου, μετά από 67 χρόνια σ’ αυτή τη Γη, άφησε την τελευταία του πνοή και σ’ εμάς άφησε τραγούδια διαμάντια.

Ο Άκης Πάνου θα μάθει να παίζει μαντολίνο και κιθάρα από μικρός, αλλά μέχρι τα 20 του χρόνια του θα είναι αναγκασμένος να αλλάζει διάφορες δουλειές για να βιοποριστεί. Όμως το τραγούδι έχει ήδη ριζώσει μέσα του και το 1947 θα κάνει την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση στο πάλκο δίπλα στον δεξιοτέχνη του μπουζουκιού Γιάννη Σταματίου. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Γιώτα Λύδια, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Στράτος Διονυσίου ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, η Βίκυ Μοσχολιού, και αργότερα ο Μανώλης Μητσιάς, ο Δημήτρης Μητροπάνος και ο Γιώργος Νταλάρας θα τραγουδήσουν μερικά από τα καλύτερά του: «Θα κλείσω τα μάτια», «Η πιο μεγάλη ώρα», « Η ζωή μου όλη», «Πήρα απ’ το χέρι σου νερό», «Το θολωμένο μου μυαλό», «Του κόσμου το περίγελο», «Όταν σημάνει η ώρα», «Να είχα το κουράγιο», «Θέλω να τα πω», «Ο τρελός».

Την πρώτη Αυγούστου του 1997, ο Άκης Πάνου άφησε άφωνο το πανελλήνιο όταν προς το τέλος της ζωής του οδηγήθηκε στο φόνο του συντρόφου της κόρης του και στη φυλακή. Δεν αποποιήθηκε ποτέ την ευθύνη της πράξης του. Πέθανε από καρκίνο 3 χρόνια μετά.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη