Το 1981, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβριου, στις 26 και 27 του μήνα, στην Κέρκυρα έγιναν κάτι αγώνες διαφορετικοί από τους άλλους. Ήταν αγώνες μουσικοί, τους δημιούργησε ο Μάνος Χατζιδάκις και έγραψαν τη δική τους ιστορία.

Στους αγώνες τραγουδιού της Κέρκυρας το 1981 ακούστηκαν τα 30 τραγούδια που είχαν περάσει στον τελικό, από τις 450 συμμετοχές. Η διοργάνωση, έτσι όπως την είχε σκεφτεί και πραγματοποιήσει ο Μάνος Χατζιδάκις είχε φυσικά και κριτική επιτροπή. Σπουδαία κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από τον Νίκο Γκάτσο, τον Γιάννη Τσαρούχη, τον Γιώργο Κουρουπό, την εκδότρια και δημοσιογράφο Ελένη Βλάχου, τη λαογράφο Άλκη Κυριακίδου-Νέστορος, τη μεσόφωνο Κική Μορφονιού, τη Νίκη Γουλανδρή, τον δήμαρχο Κερκυραίων Ιωάννη Κούρκουλο και τον 37χρονο τότε Διονύση Σαββόπουλο.

Ο Μάνος Χαζιδάκις θέλησε να καλέσει ανθρώπους από όλη την Ελλάδα που ασχολούνταν με το τραγούδι και, σχεδόν σίγουρα, δεν θα τους έβρισκαν και δεν θα τους επέλεγαν ποτέ οι παντοδύναμες τότε δισκογραφικές εταιρείες.
Για μία ακόμα φορά, με τους Αγώνες Τραγουδιού της Κέρκυρας ο Μάνος Χατζιδάκις θέλησε να δείξει και να ανοίξει έναν άλλο δρόμο στους νέους ανθρώπους που ασχολούνταν με το τραγούδι. Και για μία ακόμη φορά το κατάφερε. Όπως κανένας άλλος.
άλλος.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη