Στις 13 Φεβρουαρίου η Ουνέσκο όρισε να γιορτάζουμε ανά τον κόσμο το Ραδιόφωνο. Mια τέτοια μέρα, το 1946, λειτούργησε για πρώτη φορά ο ραδιοφωνικός σταθμός του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Και η Ουνέσκο στην εισήγησή της για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου αναφέρει: Σκοπός του εορτασμού μιας τέτοιας ημέρας είναι να τονιστεί η σπουδαιότητα του ραδιοφώνου ως Μαζικού Μέσου Επικοινωνίας. Είναι επίσης η ενθάρρυνση των διεθνών αλλά και των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών ώστε να προωθούν την ισότιμη πρόσβαση του καθενός στην πληροφορία αλλά και την ελευθερία έκφρασης στα ερτζιανά

Εδώ και έναν αιώνα, το ραδιόφωνο μας έμαθε μουσική, ειδήσεις, θέατρο, λογοτεχνία, αθλητισμό, επικοινωνία, συντροφιά. Το ραδιόφωνο είναι πάντα εκεί στις πιο προσωπικές, στις πιο ωραίες μας στιγμές.
Από τη φύση του, το ραδιόφωνο είναι χειροποίητο. Γίνεται μόνο με γνώση, αγάπη, πολύ κόπο, και αλληλεπίδραση. Θέλει ανθρώπους, για να είναι πομποί, δέκτες, δημιουργοί, κριτές, κρινόμενοι. Το ραδιόφωνο είναι οι ακροατές του. Όλοι εμείς που θα διαλέγουμε με πείσμα να το έχουμε πάντα στη ζωή μας.

Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ειρήνη Λαλάκη