Εβδομήντα έργα ύψους 38,5 εκ ευρώ υλοποιούνται στα σχολεία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας Πρόδομος Προδρόμου, παρουσιάζοντας τον κτηριολογικό προγραμματισμό του Υπουργείου για τη νέα σχολική χρονιά στην παρουσία του Προϊστάμενου των Τεχνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Μαραγκού.

 Στη δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Προδρόμου ανέφερε αρχικά πως ένας αριθμός έργων θα ολοκληρώνονται ενώ ένας άλλος σημαντικός αριθμός έργων αναπόφευκτα θα βρίσκονται σε εξέλιξη την επόμενη σχολική χρονιά.

 Πρόκειται, όπως είπε, για ένα πρόγραμμα συνεχούς αναβάθμισης των κτηρίων, στις περιπτώσεις όπου επιβάλλεται αντισεισμική αναβάθμιση ή άλλη αναβάθμιση, επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων όπως και ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων.

Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε, για βελτίωση των εγκαταστάσεων είναι αναπόφευκτο για κάποιο χρονικό διάστημα να βρίσκονται σε εξέλιξη έργα που δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες στην λειτουργία των σχολείων και συνέστησε κατανόηση.

 Ο κ. Προδρόμου ενημέρωσε στη συνέχεια πως ο συνολικός αριθμός των έργων που έχουν υλοποιηθεί ή υλοποιούνται είναι 70, συνολικής δαπάνης  €38.446.607