Τις τελικές πινελιές στον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021 βάζουν στο Υπουργείο Οικονομικών, την ώρα που ΥΠΟΙΚ και Υπουργείο Εργασίας εξετάζουν προσαρμογή των σχεδίων στήριξης της οικονομίας και των επηρεαζόμενων επιχειρήσεων ενόψει των αποφάσεων για νέο lockdown, σε μια προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του Covid-19.
 
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, μετά τις συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη, Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας εξετάζουν αναπροσαρμογές στα σχέδια στήριξης της πραγματικής οικονομίας. Τα σχέδια του ΥΠΟΙΚ αφορούν στην κάλυψη λειτουργικών δαπανών των επιχειρήσεων, ενώ του Υπουργείου Εργασίας αφορούν στην κάλυψη μισθολογικού κόστους.
 
Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Πετρίδης θα παρουσιάσει αύριο στους πολιτικούς αρχηγούς τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό για το 2021, ενώ εκτιμάται ότι θα αναφερθεί στις πρώτες σκέψεις για την αναπροσαρμογή των μέτρων στήριξης υπό το φως των νέων μέτρων. Οι αρχηγοί των κομμάτων θα παρακαθίσουν σε σύσκεψη υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας  Νίκου Αναστασιάδη, στην παρουσία και του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον κρατικό προϋπολογισμό, στο Προεδρικό Μέγαρο, αύριο, 8 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί.
 
Οι αναπροσαρμογές των μέτρων στήριξης στη βάση των αποφάσεων για τα νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα ήταν και ο λόγος μετάθεσης της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου για αύριο. Η συνεδρία του Υπουργικού ανακοινώθηκε ότι θα γίνει στις 11:30, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη με τους αρχηγούς των κομμάτων.
 
Σε μια άλλη εξέλιξη, πολιτικά κόμματα και εργοδοτικές οργανώσεις επαναφέρουν το θέμα της παραχώρησης κρατικών εγγυήσεων για δανειοδότηση επιχειρήσεων.