Η Κύπρος είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης, διαμήνυσε στον Πρωθυπουργό του Ισραήλ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη α αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, o κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και ανέφερε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό ότι η Κύπρος, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με κράτη της περιοχής αλλά και υπό την ιδιότητά της ως το Κράτος Μέλος της ΕΕ εγγύτερα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση της υφιστάμενης έκρυθμης κατάστασης», σημειώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Προσθέτει ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές».

Πηγή: ΚΥΠΕ